Hamilelik

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama yöntemi sayesinde siz de bebeğinizin cinsiyetini öğrenme konusunda adım atmış olacaksınız. 2023 Çin Takvimi İle Bebek Cinsiyeti Belirleme Tablosu Kız Bebek Mi , Erkek Bebek Mi ? Bebeğinizin Cinsiyetini Siz Belirleyebilirsiniz. Bu Takvime Göre Hamile Kalıp Doğacak Çocuğunuzun Cinsiyetine Siz Karar Veriniz.

Bazı çiftler bebek planlamadığı halde kolayca bebek sahibi olabilirken, bazıları ise aylar, yıllar gerektiren tedaviler sonrasında çok arzu ettikleri hamilelik dönemine girebiliyorlar. 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama otomatik olarak yapılmaktadır. Hal böyle olunca tıbbi açıdan bebeğin cinsiyeti bilindiği gibi ortalama 4 ay sonra ultrason görüntülerinde öğrenildiğinden dolayı, sabırsız çiftler tıbbi doğruluğu olmasa da çeşitli uygulamalarla bebek cinsiyetini öğrenmeye çalışırlar.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama

Bu uygulamalardan biri olan 2023 Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti Belirleme Tablosu, aslında eğlence maksatlı herkesin kullanabileceği bir uygulama olduğu gibi bazıları bu uygulamanın gerçeklik payına fazlaca inanmaktadır. Hatta kız veya erkek beklentisi olan bazı çiftler ise bu tabloya bakarak bebek planlarını yaptıkları, kontrol edilen kullanıcı yorumlarından saptanmıştır. Peki, bu Çin takvimi nedir? Nasıl Kullanılır? Gibi tüm merak ettiklerinize bu yazımızda ayrıntılı olarak cevap vermeye çalışacağız.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama
2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama

Çin takvimi 2023 cinsiyet hesaplama

Çok eski dönemlere dayanan Çin takvimi, o dönemlerden günümüze kadar pek çok uygarlıklar tarafından kullanılmış ve her uygarlık kendi devlet meselelerini, kendileri için önemli günleri belirlemek gibi çeşitli işlerde kullanmıştır. Son olarak Çin uygarlığının eline geçen takvim, önceleri farklı işler için kullanılıyor olsa da sonradan bebeklerin cinsiyetinin tahmininde kullanılmış ve Çinlilere göre bu batıl inancın doğruluk payı çok yüksektir.

Ancak günümüzde 2023 Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti Belirleme Tablosu uygulamasını kullanmak isteyen kişiler, öncelik olarak Çin yılı başlangıcına göre Çin yaşını belirlemeleri gerekecektir. Şöyle ki, Ocak ile Şubat ayı doğumlu olanlar aşağıda sizlere verilen Çin yılı başlangıç tarihlerine bakıp, o senenin başlangıç tarihinden büyükse doğum tarihiniz, bulunduğunuz yaşın üzerine 2 eklemelisiniz. Yani yaşınız normalde 25 ise 27 olarak belirlemelisiniz.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama araçları sayesinde cinsiyet belirleyebilirsiniz ancak Çin yılı başlangıç tarihine baktığınızda, Çin başlangıç yılından küçükseniz de yaşınıza 1 yaş daha ekleyerek, Çin yaşınızı bulmuş olursunuz. Bununla beraber mart ayı ve sonrasında doğmuş olan kişilerde yine kendi yaşları üzerine 1 yaş daha ekleyip, Çin yaşını belirler ve 2023Çin Takvimi ile Bebek Cinsiyeti Belirleme Tablosu üzerinde çok basit bir şekilde bebeğinin cinsiyetini görebilir. Yani tablo üzerinde belirlemiş olduğunuz Çin yaşınız ile hamile kalmış olduğunuz ayın birleştiği noktada yazan cinsiyet, sizin doğacak olacak bebeğinizin cinsiyet tahmini olmaktadır.

Yalnız yazımızın başında da belirtmiş olduğumuz gibi, bu takvimin tıbben hiçbir geçerliliği yoktur ve kişiler bu tablo üzerinden bebek planlamaya kalkıştığında hüsrana uğramaları olası bir durum olduğu unutulmamalıdır. İnternet üzerinde bulunan eğlence amaçlı birçok uygulamadan sadece bir tanesi olan Çin Takvimi uygulamasını, çiftler hamilelik sürecinde hoş bir anı olarak kullanabilir ama sonucuna kendilerini fazla inandırmamaları tavsiye edilmektedir. 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama konusunda kafanıza takılanları yorum yaz bölümünden bize sorabilirsiniz.

Çin Takvimi Nedir?

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama olarak bilinen Çin takvimi yaklaşık olarak Çinlilerin 700 yıldır bebeklerin cinsiyetlerini öğrenmek amacıyla kullanmış oldukları takvime verilen isimdir. Bu takvime Çin takvimi isminin verilmesinin nedeni adından da anlaşılacağı üzere takvimi bulanların Çinliler olmasından kaynaklanmaktadır. Çinliler bebekleri daha doğmadan önce anne ve babalar çocuklarının cinsiyetlerini bu takvime göre ayarladıkları şeklinde bilgilerde geçmişten günümüze kadar gelmektedir.

Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini otomatik olarak hesaplamak için yazımızın sonunda bulunan Çin Takvimi Hesaplama alanını inceleyiniz.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama

Çin Takvimi Doğru mu?

Çinlilerin kullanmış olduğu 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama ile ilgili olarak günümüzde kullanan annelerin bazıları sonuçların tuttuğunu yani doğru olduğunu bazı anneler ise sonuçların doğru sonuçlar vermediğini dile getirmektedir. Anneler hamile olduğunu öğrendikten hemen sonra hemen cinsiyet hakkında hayaller dünyasına dalmaktadır. Durum böyle olunca hamilelik öğrenilir öğrenilmez hemen araştırmalara başlanmaktadır. Bu araştırmalar neticesinde de annelerin önüne ilk olarak çin takvimi çıkmaktadır ve anneler de hesaplamasını yaparak çin takvimine göre bebeğinin cinsiyetini öğrenmek istemektedir.

Hamilelik öğrenildikten sonra biyolojik olarak bebeğin cinsiyetini en erken 12. haftada öğrenmek mümkündür. Tabi 12. hafta da öğrenmek mümkün derken kesin olarak doktorlar yine de anne ve babaya cinsiyet söylemek istememektedirler bunun nedeni ultrason denen cihazda cinsiyeti 12. hafta da net olarak görememiş olmalarıdır. Anne ve babalar bebek cinsiyeti açısından kesin sonuçları ancak 16. haftada öğrenebilmektedirler.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Yöntemi

Tabi bazı doktorlar 16. hafta gelmeden bebeğin anne karnındaki durumuna göre bebeğin cinsiyetini kesin olarak söyleyebilmektedirler. Genel olarak bebek cinsiyetleri kesin olarak 16-20. hafta aralarında öğrenilmektedir. Çin takvimi ise tüm bu haftalar öne çıkmadan kendince bebek cinsiyeti tahmini yapmaktadır. Yani çin takvimine göre ise 16. haftaya kadar beklemeye gerek yok. Takvim hesaplamasına bakarak bebek cinsiyeti öğrenmenin mümkün olduğu Çinlilerce düşünülmekte.

Çinlilerin çok uzun yıllar önce ortaya çıkarmış olduğu takvim aslında bir batıl inançtır, bebek cinsiyeti tahmin etmek amaçlı olarak kullanılan bu takvim aslında tamamen eğlence amaçlıdır. Çinlilere göre çin takvimine bakılarak bebeğin cinsiyeti hakkında tahmin yürütülür ve doğacak bebeğin cinsiyetinin o olacağı düşünülür.

Doğumdan sonra 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama yöntemine göre belirtilen cinsiyette bebek doğmuş ise takvime olan güven artmaktadır. Çinliler her ne kadar bu takvimi uzun yıllar kullanmış olsalar da günümüz de anne ve baba adayları eğlence amaçlı olarak takvimi kullanmaktadırlar. Burada çin takviminin eski popülaritesinin olmamasının nedeni de çin takviminin gün geçtikçe orijinalliğini yitirmiş olması olabilir.

Çin takviminin doğru sonuç verip vermeme konusuna gelecek olursak bebeklerin erkek veya kız olma olasılığı %50′ dir. Anne ve baba adayları da bu takvime göre çocuklarının cinsiyetlerine baktıkları zaman bebeklerinin cinsiyeti doğru çıkan anne ve baba adayları çin takviminin doğruluğuna sonuna kadar inanmaktadırlar. Yanlış çıkan anne babalar ise zaten eğlence amaçlı baktıklarını böyle bir şeyin olmayacağının bilincinde olduklarını iddia etmektedirler. Yani çin takviminin doğruluğu tamamen görecelidir. Bizlere kalacak olursa eğer çin takvimi hesaplaması yapmaktan yanayız ancak sadece eğlence amaçlı olarak çin takvimi hesaplaması yapmak doğru olanıdır.

Çin Takvimi Hesaplaması Neye Göre Yapılır?

Çin takviminde bebeklerin cinsiyetleri tahmin edilirken 2 unsura bakılır. 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama olarak birincisi anne adayının yaşı diğeri ise hamile kalınan aydır. Çin takvimde yaşınıza ve hamile kaldığınız aya bakarak bebeğin cinsiyetinin erkek ya da kız olduğunu öğrenebilirsiniz.

Çin takviminde hesaplama da dikkat edilecek bir kaç husus bulunmaktadır. Bunun en önemlisi direk yaşınıza göre bebek cinsiyeti hesaplaması yapmak doğru değildir. Çünkü çin takvimine göre Ocak ve Şubat ayında doğan anne adayları için hesaplama farklı yapılmaktadır.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama

Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılmaktadır?

Takvime göre cinsiyet belirleme için ilk olarak annenin yaşını hesaplamamız gerekmektedir. Çin takvimi için annenin miladi yaşını öğrenip ona göre hesaplama nasıl yapılmaktadır aşağıda belirtelim.

Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini otomatik olarak hesaplamak için yazımızın sonunda bulunan Çin Takvimi Hesaplama alanını inceleyiniz.

Çin Takvimine Göre Yaş Hesaplaması

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama yöntemine göre anne adayları için yaşlara +1 veya +2 ekleme söz konusu peki bu neye göre ve nasıl yapılacak? Bu durum çin takviminde annelerin yaşlarına çin yılı başlangıcına göre yaş hesaplaması yapılmaktadır. Hesaplamalar ocak ve şubat ayında doğanlar için ayrı mart ayından sonra doğanlar için ayrı yapılmaktadır.

Mart Ayında Doğanların Yaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Çin yılı başlangıcına göre mart ayı ve sonrasında doğan anne adayları şuan ki miladi yaşlarına +1 ekleyerek aşağıdaki tabloya göre bebeklerinin cinsiyetlerini hesaplayabilirler. 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama da yani arkadaşlar 2018 yılında yaşı 1998 yılın mart ayında doğan ve 20 olan bir anne adayı mart ayı ve sonrasındaki bir ayda doğmuş ise tabloda 20+1 21 yaşın karşısındaki bebek cinsiyetine bakacaktır.

Ocak ve Şubat Ayında Doğanların Yaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Mart ayı dışında ocak veya şubat ayında doğan anne adayları için durum biraz daha farklı olacaktır arkadaşlar çünkü çin yılı başlangıç tarihleri ocak ve şubat aylarında farklılık gösteriyor ve buna göre şuan ki yaşlarına anne adayları +2 eklemek durumda kalıyorlar. Şimdi aşağıda sizlerle çin yılı başlangıç tarihlerini paylaşacağız buna göre yaşınızın olduğu yıl eğer ki doğduğunuz aydan önceyse +2 ekleyeceksiniz eğer o aydan sonra ise yine +1 ekleyerek yaş hesaplaması yapacaksınız.

Aynı zamanda Mandalla Gebelik Testi Nedir? Nasıl Yapılır? makalemize de göz atabilirsiniz.

2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Çin takvimi cinsiyet hesaplama, bir çocuğun cinsiyetinin belirlenebilmesi için kullanılan bir astrolojik sistemdir. Bu sistem, gebelik tarihi ve anne adayının yaşı gibi verileri kullanarak bebeğin cinsiyetinin tahmin edilmesine olanak tanır.

Aşağıdaki adımlar Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama yapmanıza yardımcı olacaktır:

  • Gebelik tarihini belirleyin: İlk adım, gebelik tarihini belirlemektir.
  • Anne adayının yaşını belirleyin: Anne adayının doğum tarihini belirleyin ve gebelik tarihine göre yaşını hesaplayın.
  • Çin takvimi tablosunu kullanın: Çin takvimi tablosunu bulun ve anne adayının yaşı ve gebelik tarihi verilerini kullanarak bebeğin cinsiyetini belirleyin.

Bu sistem tam olarak doğru değildir ve bebeklerin cinsiyetini tahmin etmede yüzde doksan dokuz başarı oranı olması beklenmez. Bu yüzden, Çin takvimi cinsiyet hesaplama yalnızca eğlence amaçlı kullanılmalıdır ve cinsiyeti tahmin etmek için doğru bir yöntem değildir. Bilimsel herhangi bir gerçekliği bulunmamaktadır. Bu sebeple çin takvimi cinsiyet hesaplama %100 oranda doğru sonuç vermemektedir. 2023 Çin Takvimi Cinsiyet Hesaplama videomuza göz atabilirsiniz: Tıkla izle

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu