Cilt Bakımı

Bebekte Tırnak Bakımı ve Bebek Masajları

Pek çok annenin tedirginlik duyduğu bir şey ilk tırnak kesimi, ama bebeğin tırnak bakımı da hem hijyenik açıdan önemli, hem de bebeğinizin kendi yüzünü çizmesinin önüne geçmeniz açısından.

Pek çok bebek uzun tırnaklı doğar.

Bebek Tırnağı Bakımı ve Bebek Tırnak Makası

Bu durumda yapmanız gereken çok bekletmeden tırnaklarını kesmektir. Bebeğin tırnakları kesilirken dikkat edilmesi gerekenler arasında tırnak makası seçimi ilk sıralarda.

Yetişkinler için olan tırnak makaslarını bebeğimizin minicik ellerinde kullanmak sakıncalı. Onlar için özel üretilmiş tırnak makaslarıyla tırnak kesim işlemini çok daha hızlı ve kazasız atlatmanız mümkün.

Bebeğin tırnakları kesilirken bir yardımcınız olması da çok işinize yarayacak çünkü bebeğin tırnaklarını tek başınıza kesmekte zorlanabilirsiniz.

Banyo sonrasında tırnakları kesmek çok daha kolay bu arada. Bebeğinizin banyosundan sonra biriniz havlu ile onu tutarken diğeriniz de tırnaklarını kesebilir.

Bu noktada sadece keseceğiniz tırnağın elini ya da ayağını çıkarmanız daha kolay olacak.

Bu durum diğer aliyle ya da ayaklarıyla sizi engellemeye çalışmasının önüne geçecektir.

Bebeklerin el tırnakları yuvarlak, ayak tırnakları oval kesilmeli. Bu sayede tırnak batmalarının önüne geçilir. Bu arada tırnaklarını kesseniz bile bebeğinize altı haftalık olana kadar eldiven giydirmeniz de fayda var.

Altı haftalıktan sonra ise çocuğunuzun kendini ilk keşfedeceği yerler olan ellerini saklayacak eldivenler giydir memelisiniz ki bebeğiniz organlarını tanısın ve dünyayı keşfetmeye başlasın.

Ayrıca tırnak makasları bebekler için özel olarak seçilmeli.

Trim Tot’s Bebek Tırnak Makasları bu konuda iyi olarak gösterilebilir.

Bebeğinizin sağlığı için tırnak kesimi çok önemli, korkmayın ve ertelemeyin.

Bebek Masajları

Anne ile bebek arasındaki iletişimi güçlendirmenin bir diğer yolu da bebeğe yapılan masajlardır. Bebekler o kadar küçük ve narin olduklarından onlara masaj yaparken dikkatli olunması gerekmektedir.

Bebek Masajlari

Eğer masaj yapmaktan korkuyorsanız bir bebek masaj servisine bebeğiniz ile birlikte giderek profesyonel eller ile masaj yaptırabilirsiniz.

Bu uygulama yurt dışında geçerli lakin ülkemizde böyle bir uygulama mevcut değildir. Aslında profesyonel ellere bırakılmasındaki tek amaç bebeğin rahatlaması içindir ama bizim için iki amaç var. Hem aranızdaki bağın kuvvetlenmesini sağlayacaksınız hem de bebeğinizin rahatlamasını.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Masaj yapılan bebek vücudunun bütün bölümlerini kavrayıp vücudu ile tanışacaktır. Masaj yapılan bebek ilk durumda ağlayabilir. Çünkü üzerinde bir darbe olduğu kanısını bilinçaltı verecektir bu yüzden sizlerden korkup ağlayabilir. Ağlayan bebeği yavaşça masaj yapmaktan bırakıp yatırın.

Biraz göz göze gelip onunla konuşmaya başlayabilirsiniz. Eğer hala ağlamaya devam ediyorsa altını falan temizleyin.

Bebek tok karnına olduğu zamanda masaj yapılacaktır. Bebeğin karnı doyurulduktan 1 saat gibi bir süre sonra masaj yapılmaya başlanabilir. Masaj süresi 3-5 dakika arası değişebilir. Acıtmadan adeta okşuyor muşsunuz hissi vererek yapmış olduğunuz masaj faydalı olacaktır.

Soğukkanlı olmalısınız. Sabırlı ve erdemli anne olmanın ilk adımıydı soğukkanlı bir anne olmak. Masaj yapmak zordur hele ki bebeğinize. Sakin ve soğukkanlı bir şekilde okşama şeklinde yavaş yavaş üzerinde parmaklarınızı gezdirerek adeta dans ettirebilirsiniz. Uzun süren masaj işlemleri bebekte ağlamaya yol açabilir. Kısa olan masaj süresi makbuldür.

Bu yazılar da bakın

Bebeklerde Kulak Enfeksiyonu Belirtileri ve Tedavisi

Bebeklerde Sinek Isırığına Ne iyi Gelir?

Bebeklerde İlk Diş Çıkarma Dönemi Nasıl Atlatılır?

Bebek

"Çocuk Gelişimi" uzmanıyım. Bu sitede yazmaktan, sizinle iletişim kurmaktan mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu