Sağlık

Sigara İçenin Akciğerini Temizleyen Bitkisel Kürler

Sigara içen kişilerin vücutlarında en çok merak ettikleri organları kuşkusuz akciğerdir. Ben bu kadar sigara içiyorum, ya da ben senelerce sigara içtim şimdi sigarayı bıraktım acaba akciğerlerimi nasıl temizlerim? Tarzından düşüncelere kapılan insanlarımıza bilgi vermek için bu yazıyı yazıyoruz.

Sigara İçenlerin Akciğerleri Nasıl Temizlenir?

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu akciğerleri temizlemek için doğanın iki bitkisinden çok faydalı bir kürü bizimle paylaşıyor.
İşte akciğer temizleyen bitkiler:
Akciğeri en iyi temizleyen bitkiler ısırgan otu ve ebegümecidir. ısırgan otu ve ebegümeci birleşince akciğeri temizleyen kür ortaya çıkıyor.

İşte bu Akciğeri Temizleyen kürün yapılışı ve uygulanışı:

Gerekli malzemeler:
Yarım litre su,
Bir tutam ebegümeci,
Bir tutam ısırgan otu,

Yukarıda belirttiğimiz miktardaki suyun içine ebegümeciyle ısırgan otunu atın. Hafif ateşin üstünde, ağzı kapalı bir biçimde 4 dakika kadar bu karışımı kaynatın. Ilıtın. Karışım ılıdıktan sonra bu karışımı süzün. Sabah ve akşam aç karnına birer çay bardağı kadar için. 1 ay hiç ara vermeden bu kürü uygulayın.

Akciğeri temizleyen bitki kürü nasıl uygulayacaksınız?

İlk hafta, 2 günde bir sabah akşam aç karnına,
İkinci hafta, 3 günde bir sabah akşam aç karnına,
Üçüncü hafta 4 günde bir sabah akşam aç karnına,
Dördüncü hafta 5 günde bir sabah akşam karnına içeceksiz.
Not: yukarıda saydığım bitkilerin ya ikisi taze olacak, ya da ikisi kurutulmuş olacaktır. Biri taze biri kuru olan bitkileri bu kürü yaparken kullanmayın hiçbir faydasını görmezsiniz.

Yukarıda verdiğimiz bitkisel formül tamamen, destekleyici bir öneridir. Kesinlikle tedavi edici bir formül olarak bu bitkilere umut bağlamayın.

Nefes darlığına iyi gelen bitkiler

Nefes Darlığına ne iyi gelir:
Nefes darlığına iyi gelen bitki: Okaliptüs
Keskin kokusu ve sağlık açısından faydaları ile bilinen okaliptüs bitkisi nefes darlığı çeken hastaların dertlerine derman olmaktadır. Bu bitki mersingiller familyasına ait olup, bu bitkinin anavatanı Avusturya’dır. Temmuz aylarında mor renkte çiçek açan her zaman yeşil kalan boyu 80 metreyi bulan bir bitkidir. Yaprak şekli bitkinin yaşına göre değişir. Batı ve Güney Anadolu’da yetişen bu ağaç halk arasında sıtma ağacı olarak da bilinmektedir.
İçeriğinde tanen acı madde, okaliptüs yağı, filavonlar ve reçine barındırır. Okaliptüsten elde edilen yağ, tıp alanında oldukça fazla kullanılmaktadır,
Okaliptüsün faydaları:
Vücuda güç kazandırır,
Göğsü yumuşatır,
Burun ve Boğaz iltihaplarını yok eder,
Nefes darlığı ve öksürüğü keser,
Astım, bronşit ve verem hastalığında önemlidir,
Basur şikâyetlerini en aza indirir,
Romatizma ve şeker hastalığında rahatlatıcı olup ateş düşürücüdür.
Nefes darlığı için bitkisel formül:
Okaliptüs yaprağını kaynatın, yaprak kaynarken buharını soluyun. Bu şekilde göreceksiniz ki daha rahat bir şekilde nefes alıp verebiliyorsunuz.
Okaliptüs yağı ise haricen kullanılır. Yaralarınıza bu yağı sürdüğünüz zaman yaralarınız mikrop kapmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu