Bebek Giyim

Yeni Doğan Bebeklere Kıyafet Seçimi Nasıl Olur?

Yeni doğan kıyafet seçimi ihtiyacının ortaya çıkması, hamileliğin ilerlemesi ve cinsiyet belirleme ile birlikte anne ve baba adayları, bebekleri için gerekli olan ihtiyaç listesini yaptıktan sonra kıyafet ve tekstil ürünleri satın almak için harekete geçerler.

Yeni doğanlar için kıyafet seçme maceraları

Yeni doğan kıyafetleri satın almak aile bireyleri için hem mutlu hem de eğlenceli bir aktivitedir. Öyle ki daha bebek doğmadan bir gardırop kıyafeti ve diğer aksesuarlar hazır oluyor.

Yeni doğan kıyafetlerinin önemi

Yenidoğan kıyafetleri hangi deterjanla yıkanmalı

Bebek kıyafetleri hem minik hem de sevimli figür desenleriyle yapılır, bu nedenle aile üyeleri ihtiyaç duymasalar bile aynı türden birden fazla tulum, body veya diğer giyim eşyalarını satın alırlar. Yenidoğan cildi hassastır. Bu nedenle yenidoğan kıyafetleri seçilirken bebeğin teniyle temas edecek kumaşlar özenle seçilmelidir. Uygun olmayan bir body veya tulum bebeğin cildinde tahrişe ve kızarıklıklara neden olabilir. Bu nedenle yenidoğan kıyafeti alırken bazı önemli detaylara dikkat edilmelidir.

Yeni doğanlar için kıyafet seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Yeni doğanlar için kıyafet seçerken nelere dikkat edilmelidir

  • Yeni doğanlar için kıyafet seçimi yapılırken öncelikle alınması planlanan tekstil ürününün kumaşına dikkat edilmelidir. Seçilen ürün bebeği tahriş etmemeli, doğal kumaşlı, pamuklu ve yumuşak dokulu olmalıdır. Aile bütçesine göre organik kumaşlardan üretilen ürünler de tercih edilebilir.
  • Yeni doğan kıyafetlerinin uzunluğu ve bedeni bebeğin ayına uygun olmalıdır. Bebeğin giysi içinde serbestçe hareket etmesine izin verecek kadar bol ve rahat olmasına dikkat edilmelidir.
  • Yenidoğan kıyafeti alırken, kıyafetlerin kol, bacak, bel ve boyun bölgelerinin bebeği sıkıştırmamasına ve rahatsız etmemesine dikkat edilmelidir. Çoraplar ve eldivenler aynı özenle kullanılmalıdır.
  • Bebek kıyafetleri söz konusu olduğunda yakası rahat, önden veya omuzdan çıtçıtlı açılan, dış ve alt giyimde tercih edilmelidir.
  • Yıkandığında renk atmayacak ve bebeği tahriş etmeyecek kaliteli giysiler aldığınızdan emin olun. Tekstil ürünleri için Oeko-Tex Standard 100 sertifikasına (onaylı hammaddelerden üretilmiş) sahip firmalardan kıyafet seçimi yapılması uygun olacaktır.
  • Giysilerin dikimine, etiket kısımlarına ve varsa işlemelerine dikkat edilmesi tercih edilmemelidir. Künye kısmı bebeğin cildini tahriş etmeyecek şekilde yumuşak olmalıdır.
  • Yenidoğan kıyafetleri ayına göre değil, bebeğin boy ve kilosuna göre alınmalıdır. Bebek ilk birkaç ayda çok hızlı büyüdüğü için aksi takdirde alınan ürün kısa sürede kullanılmaz hale gelebilir.
  • Küçük aksesuarlar, kürk ve pelüş giysiler tercih edilmemelidir. Bu maddeler bebeği sinirlendirebilir veya küçük parçalar yutarak bebeğin boğulmasına neden olabilir. Bu durum huzursuzluğun yanı sıra bebeğin nefes almasını zorlaştırdığı için ciddi sorunlara da yol açabilmektedir.
  • Yenidoğan kıyafetleri seçilirken string ürünler tercih edilmemelidir. İplikler bebeğin el ve ayak parmaklarına dolanarak oradaki kan akışını engelleyerek tıbbi müdahale gerektirebilir.
  • Bebek kıyafetleri satın alındıktan sonra 60 °C ve üzerinde makinede yıkanmalı ve ardından bebeğe giydirilmeden ütülenmelidir.
  • Yeni doğan bebekler için kıyafet seçimi yapılırken gözden kaçırılmaması gereken bir diğer nokta da bebeğin çok hızlı büyüdüğüdür. Bu nedenle ilk alışverişinizle birlikte alacağınız 3-4 parça giysi (tulum, body, fanila vb.) ilk birkaç ay için yeterlidir. Bebek o kadar hızlı gelişecek ki, siz satın aldığınız birçok süslü kıyafeti giyemeden bebeğiniz büyümüş olacak.

    Yenidoğan kıyafetleri hangi deterjanla yıkanmalı?

    Yeni doğan bebeklerin cildi ilk aylarda hassastır. Tenlerine değen giysiden, burunlarına gelen tozdan veya kokudan hemen etkilenebilirler. Bu nedenle yenidoğan kıyafetleri yıkanırken kokusuz, parfüm içermeyen, boya ve kimyasal içermeyen deterjanlar veya bebekler için özel üretilmiş toz sabunlar tercih edilmelidir. Bebek kıyafetlerini ilk aylarda toplayıp ayrı bir makinede yıkamak mantıklı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu