Mama Tarifleri

İnek sütü içermeyen mamalar – En iyi 2023

İnek sütü içermeyen mamalar, inek sütüne alerjisi olan bebekler için üretilen özel mamalardır. İnek sütü ve inek sütü ürünlerine karşı alerjisi bulunan bebeklerin kullanması gereken mama ise inek sütü içermeyen formül mama olacaktır. Bebeğinizin beslenmesi için çoğu zaman anne sütü yetersiz gelecektir. Yeteri kadar beslenemeyen bebeklerde zayıflık gibi bir çok sorun meydana gelecektir. İnek sütü içermeyen mamalar sayesinde inek sütü alerjisi bulunan bebekler için mamalar kullanarak siz de bebeğinizin beslenmesini düzenleyebilirsiniz

İnek sütü içermeyen formül mama

İnek sütü içermeyen mama, inek sütüne karşı alerjisi bulunan bebekler için üretilen mamalardır. Piyasada çok fazla bilinen mama olmamasından dolayı seçenek çok azdır. Bu yüzden inek sütü alerjisi ebeveynler için adeta bir kabusa dönebiliyor. İnek sütü içermeyen bebek gıdalar zor bulunuyor ve bulunduğu takdirde maliyetleri oldukça yüksek oluyor. Bu yüzden inek sütü içermeyen mamalar kullanılması ebeveynleri biraz zor durumda bırakabiliyor.

  1. Soja formula
  2. Hindistan cevizi formülü
  3. Hindistan cevizi-fındık formülü
  4. Rızı formülü
  5. Amandel formülü
  6. gluten-free mamalar

Bu mamalar, bebeklerin ihtiyaçlarına uygun olarak formüle edilmiş ve inek sütünün yerine kullanılabilecek alternatif seçeneklerdir. Ancak, her bebek için en uygun formül bulmak için doktorunuza danışmanız önerilir. İnek sütü içermeyen mamalar sayesinde inek sütüne karşı alerjisi bulunan bebeğinizin beslenmesine yardımcı olabilirsiniz.

İnek sütü protein alerjisi mamaları

İnek sütü protein alerjisi bulunan bebekler için özel olarak inek sütü içermeyen mamalar tüketilmelidir. İnek sütü protein allerjisi mamaları sayesinde bebeğinizde inek sütü alerjisi var ise kullanabileceğiniz mamalar ile bebeğinizin beslenmesine katkıda bulunabileceksiniz. İnek sütü protein alerjisi çok nadir görülen sorunlardan bir tanesidir. Bu sorun, bebeğin inek sütü ve inek sütü içeren her şeye karşı alerjisi bulunmasıyla ortaya çıkan bir sorundur.

Not:   Emzik ve biberontemizleyici önerileri yazımızı okuyabilirsiniz.

İnek sütü içermeyen mamalar

İnek sütü içermeyen mamalar, inek sütü alerjisi bulunan bebekler için üretilen ve özel bileşenlere sahip bebek formül mamalarıdır. Bu mamalar diğer bebek mamalarından farklı olarak inek sütü ve inek sütü ürünleri içermez. İnek sütü içermeyen mamalar sırasıyla;

1- Bebelac Pepti Junior

İnek sütü içermeyen mamalar arasında ebeveynlerin en çok tercih ettiği mamalar arasında yer alıyor. Bebelac pepti junior bebek maması inek sütü içermeyen özel olarak formül ile harmanlanmıştır.

Kaç yaşına kadar kullanılabilir: Bebelac pepti junior doğumdan itibaren 2 yaşına kadar kullanılabilir.

En Ucuz fiyatı: 200 TL fiyat etiketiyle satılmaktadır. (2023 Ocak)

inek sütü içermeyen mamalar

2- Similac Alimentum mama

Similac alimentum mama ne için kullanılır?: Similac alimentum mama, inek sütü alerjisi bulunan bebekler için özel olarak üretilen formül mamadır. Similac alimentum raporu bulunuyor ise hızlıca eczanelerden bu ürünü temin edebilirsiniz. Aynı zamanda similac alimentum yorumları çoğunlukla tadının kötü olduğu fakat süt alerjisi bulunan bebekler için kullanıldığı takdirde bir sorun çıkarmadığı yönündedir. Similac alimentum kullananlar ürünün aynı zamanda çok fazla bulunmadığı ve pahalı olması konusunda da şikayetçilerdir. İnek sütü içermeyen mamalar ile inek sütüne karşı alerjisi bulunan bebeklere anti olarak üretilmektedir.

Similac alimentum mama ne için kullanılır: Similac alimentum mama, inek sütü ve inek sütü ürünlerine karşı alerjisi bulunan bebekler için kullanılır. Bebeğinizin inek sütüne karşı alerjisi var ise doktor kontrolünde bu mamayı kullanabilirsiniz.

En Ucuz Fiyat: 2023 Ocak ayı itibariyle 600 TL gibi bir fiyata satılmaktadır.

 

inek sütü içermeyen mamalar

3- Evolvia RP 1-2 

Evolvia RP 1 ve Evolvia RP 2 mamaları, inek sütü alerjisi bulunan bebekler için özel olarak üretilen formül mamadır. Bu mama yalnızca inek sütü ve inek sütüne karşı alerjisi bulunan bebekler tarafından doktor kontrolünde kullanılması gereken bir üründür.

Evolvia RP 1 0-6 ay bebekler için Evolvia RP 2 6. aydan itibaren kullanılan inek sütü alerjisi mamadır. Evolvia RP 3 var mı sorusu da ebeveynler tarafından çok merak edilen bir sorudur. Evolvia RP 3 maması üretilmemektedir. Bunun yerine RP 2 maması 6. aydan itibaren her ay ve yaş grubu bebekler için uygundur.

Evolvia RP mama kullananlar, ürünün tadının diğer mamalara göre biraz kötü olmasından dolayı olumsuz, kolay erişilebilir olmasından dolayı oldukça olumlu yorumları bulunuyor.  En Ucuz Fiyatı: 200 TL bandında satış görmektedi. (2023 Ocak)

inek sütü içermeyen mamalar

4- Aptamil Pregomin AS 400 gr

Aptamil pregomin as nedir: Aptamil pregomin as bebek maması inek sütü ve inek sütü ürünleri karşı alerjisi bulunan bebeklerin doktor önerisi ve gözetiminde kullanması gereken, inek sütü ve inek sütü ürünleri bileşenleri içeren bebek formül mamasıdır. Aptamil Pregomin as 400 gr olarak satılmaktadır ve fiyatı ortalama 200 TL civarındadır. Aptamil Pregomin AS hipoalerjenik bir mamadır

Aptamil pregomin as kullananlar ürünün kalitesinin ve tadının güzel olduğunu, süt alerjisi bulunan bebekler için formül mama olarak en çok tercih edilmesiyle bilindiğini ve doktor önerisi ile alınabildiğini belirtiyorlar. Aptamil Pregomin as yorumları ebeveynler tarafından çoğunlukla pozitif olarak yapılmıştır.

inek sütü içermeyen mamalar

5- Alfamino mama

Alfamino mama inek sütüne karşı alerjisi bulunan bebekler için formüle edilmiş bebek mamasıdır. Alfamino alerjik mama statüsünde satılmaktadır ve inek sütü alerjisi bulunan bebekler tarafından doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Alfamino mama kadınlar kulübü tarafından çok yorumları bulunan bir üründür. Yine alfamino mama faydaları, süt alerjisi bulunan bebekler için çok fazladır. Çünkü eksik olan vitaminlerin tamamını bu mama bileşenleri karşılamaktadır.

Alfamino mama kullananlar ürünün fiyatının pahalı olduğu fakat süt alerjisi bulunan bebekler tarafından kullanıldığında alerjik reaksiyon göstermediklerini belirtiyorlar. Alfamino mama raporu doktorlar tarafından verilmektedir. Alfamino mama fiyatı ortalama 2023 yılı ocak ayı itibariyle 450 TL civarında satış görmektedir.

Alfamino mama içeriği: Alfamino mama içeriğinde inek sütü ve inek sütü bileşenleri içermez. İnek sütüne karşı alerjisi bulunan bebekler için formül mama olarak üretilen alfamino mama içeriği içerisinde bol miktarda protein, potasyum, kalsiyum, demir çinko ve karbonhidrat bulundurur.

Alfamino mama kilo aldırır mı?

Alfamino alejik mama içerisinde barındırdığı yüksek karbonhidrat ve protein sayesinde düzenli ve sık tüketiminde bebeğinizin kilo almasına yardımcı olacaktır.

inek sütü içermeyen mamalar

6- Nutricia Neocate lcp mama

Neocate lcp mama inek sütü ve inek sütü proteini içermeyen hipoalerjenik inek sütü içermeyen formül mama statüsündedir.
nutricia neocate mama kullananlar ve yorumları ürünün inek sütü içermediğini ve inek sütü alerjisi olan bebekler için oldukça güzel tadı olduğunu söylemekteler. Nutricia Neocate mama yan etkileri, doktor kontrolünde ve önerildiği şekilde kullanıldığı taktirde bulunmamaktadır. Aşırı ve gereksiz kullanımlarda alerjik reaksiyonlar göstermesi muhtemeldir.

Nutricai neocate mama içeriği

Nutricia neocate hipoalerjenik mama içeriği 100% aminoasit, protein, nükleotidler ve yüksek miktarda kalsiyum gibi bileşenlerden oluşur. Aynı zamanda nutricia neocate mama kilo aldırır mı sorusuna; içerisinde yüksek miktarda karbonhidrat ve kalsiyum içermesinden dolayı düzenli kullanımda bebeğinizin kilo almasına yardımcı olacaktır.

Nutricia neocate fiyat olarak en ucuz 2023 yılı Ocak ayı itibariyle 350 TL bandında satış görüyor.

inek sütü içermeyen mamalar

İnek sütü içermeyen mamalar doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Çünkü inek sütü içermeyen mamalar, inek sütü alerjisi bulunan bebekler için özel olarak formüle edilmiş ve bu doğrultuda üretilmiştir. Bu sebepten dolayı doktorunuzun önerisi ve raporu çerçevesinde kullanılması önerilir. Yatak Bariyeri Önerileri listemize ve İnek Sütü Alerjisi konusunda göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu